Tapahtumat

Täältä löydät sekä tietoa tulevista että muistoja menneistä tapahtumista. Tuuppa ens kerralla mukkaan!

 

Raksilan asukasyhdistys järjestää vuosittain asukkaille mm. siivoustalkoot ja kesäjuhlan sekä yhteistyössä Karjasillan asukasyhdistyksen kanssa mm. pihakirppiksiä. 

Muistoja menneistä tapahtumista:

Ostosmatkat Haaparannan Ikeaan

Raksilan asukasyhdistys on järjestänyt kaksi bussimatkaa Haaparannan Ikeaan, vuosina 2006 ja 2007. Reissuun on lähtenyt bussillinen raksilalaisia ja retket ovat olleet onnistuneita kaikin puolin!  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Koko perheen yhteinen Joulujuhla 10.12.2006

Karjasillan asukasyhdistys järjesti perinteisen koko perheen Joulujuhlan Karjasillan asukastuvalla sunnuntaina 10.12.2006. Raksilan asukasyhdistys osallistui aiempien vuosien tapaan järjestelyihin, joten myös kaikki raksilalaiset olivat tervetulleita juhlaan. Tapahtuma toteutunee myös vuonna 2007.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ilmoittaudu mukaan Raksilan RivakkaRinkiin!

Olemme perustamassa asukkaille yhteistä liikuntaryhmää. Tavoitteena on yhdessä edistää liikunnan harrastamista, osallistujien ehdoilla. Suunnitteilla on mm. sauvakävelyä ja uintia. Ilmoittaudu mukaan ja nauti liikkumisen riemusta: soita puheenjohtajallemme Lealle p. 0400 - 385 920.  Ilmoittautua voit myös tapahtumissamme sekä sähköpostilla osoitteeseen info@raksila.fi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Siivoustalkoot pidettiin maanantaina 8.5.2006 klo 15-19

 
     
 


Vuosikokous 19.3. 2006
 
     
 
Helena ja Maikki kahvipöydän äärellä toivottamassa osallistujat tervetulleiksi kokoukseen.

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi mm. ympäristöohjelman luonnosta sekä nettisivujen kautta tulleita palautteita. Hallitus uusiutui hieman, saimme pari uutta jäsentä mukaan toimintaan. Kokouksessa päätettiin mm. liikuntaryhmän perustamisesta (Raksilan RivakkaRinki), voit ilmoittautua mukaan soittamalla puheenjohtajallemme!

Karjasillan ja Raksilan lasten perinteiset hiihtokilpailut pidettiin 12.3.2006

Raksilan lapsilla oli jälleen mahdollisuus osallistua hiihtolomaviikon päätteeksi Karjasillan Uumajan puistossa pidettyihin lasten hiihtokilpailuihin. Koko viikon vallinnut pakkanen hellitti juuri sopivasti viikonlopuksi ja tätä perheiden yhteistä ulkoilutapahtumaa vietettiin upeassa säässä.

 
     
 

Raksilalaisia oli toimittajan laskujen mukaan paikalla hieman viime vuotista enemmän. Suosituimmat sarjat eli eniten osallistujia oli niin tyttöjen kuin poikienkin osalta alle 4-vuotiaissa. Tässä täytyy kehaista, että kyseisen poikien sarjan voitti Karjakadun oma poika Mikael Pirnes - hyvä Miksu!

 
     
 
 
     
 

 

 

 

 

 

 
     
 

Kaikki osallistujat saivat urakan päätteeksi makkaraa ja mehua, ja kaikki myös palkittiin mitalilla ja karkkipussilla.

Aikuisillakin tuntui olevan hauskaa kuulumisia vaihdellessa. Keskustelimme myös mahdollisuudesta järjestää ensi vuonna laskiaistapahtuma täällä Raksilassa, siihen kun olisi loistavat puitteet Välkkylän mäessä. Toimittaja vie asiasta terveiset Raksilan hallitukselle!

Vuoden 2005  kesäjuhla ja pihakirppis pidettiin upeassa säässä 

Lauantaina 13.8.2005 pidettiin perinteinen kesäjuhla puistossa Raksilan sydämessä. Tarjolla oli musiikkiesityksiä, ohjattua toimintaa lapsille ja tietenkin lohisoppaa lisukkeineen. Oulun juhlavuoden kunniaksi kaupunki tarjosi täytekakkukahvit ja lisäksi halukkaat saattoivat lyödä oman Oulu 400 vuotta-juhlarahan. Juhlan tunnelma oli varsin leppoisa ja asukkailta tuli kiitosta järjestelyistä.

Sunnuntaina 14.8.2005 pidettiin puolestaan suosiotaan edellisvuodesta kasvattanut pihakirpputori Raksilan alueella. Innokkaimmat ostajat olivat jälleen liikkeellä jo aamusta ja iltapäivällä pääsi jo osa kirppiksenpitäjistäkin tutkailemaan naapureiden myyntitiskejä. Tapahtuma saanee jatkoa myös ensi vuonna.


Siivoustalkoot 2005

Edellispäivän räntäsateesta ei näkynyt jälkeäkään kun vuoden 2005 siivoustalkoot pidettiin 10.5. klo 15-19 upeassa auringonpaisteessa. Innokkaimmat joutuivat jopa jonottamaan kuormiensa kanssa lavojen vihdoinkin saapuessa hieman myöhässä aikataulusta. Kaupungin tarjoamat kahvit ja kärkkärit sekä yhdistyksen rahastonhoitajan Helena Mäkelän leipoma pulla maistuivat aherruksen lomassa ja tarjosivat talkoolaisille mahdollisuuden pysähtyä seurustelemaan ja kertaamaan menneen talven tapahtumia.

Satunnainen tarkkailija huomasi vauvojen määrän lisääntyneen Raksilassa sitten viime talkoiden; yksi jos toinenkin pukkasi kottikärryjen ohella lastenvaunuja. Kertoipa toinen raksilalainen heidän talostaan, että edellisen kerran siellä on kuultu lasten ääniä kolmekymmentä vuotta sitten. Pojat ja tytöt ovat siis palanneet Raksilaan!

 
     
 
Raksila herää eloon joka kevät siivoustalkoiden aikaan, kun ihmiset ahertavat pihoillaan ja tarkenevat jutella jo pidemmän tovin naapureidensa kanssa.  Oulun kaupungin 400-juhlavuoden kunniaksi  tarjoamat kahvit ja kärkkärit maistuivat talkoolaisille jutustelun lomassa.

Siivoustalkoista oli myös juttu Pohjolan Työ -lehdessä (12.5.2005):

Yhteisöllisyys kukkii Raksilassa

Perinteiset pihatalkoot yhdistävät asukkaita

   Lämmin auringonpaiste hemmotteli pihojen ja kadunvarsien kevätsiivoukseen sonnustautunutta talkooporukkaa Raksilassa tiistaina. Raksilan väki oli kerännyt pihoiltaan, puistoista ja kadun vieriltä kunnioitettavan määrän lehti- ja muuta luonnonroskaa säkkeihin kadun varteen odottamaan kaupungin kustantamaa roskalavaa.
   Juhlavuoden kunniaksi kaupunki toimittaa useisiin kaupunginosiin roskalavoja ja tarjoaa oman asuinalueensa siivoustalkoisiin osallistuville pullakahvit ja virvokkeita. Raksilassa talkoohenkeä ei ole tarvis moittia, sillä omaa kaksikymmenvuotisjuhlaansa viettävä Raksilan asukasyhdistys on tarttunut toimeen yhdessä tuumin jo kuusitoista kertaa kevätsiivouksen merkeissä.
   Yhteishenki Raksilan kaupunginosan asukkailla on korkealla, ja yhteisiin asioihin halutaan vaikuttaa. Aikeet eivät ole Raksilan asukasyhdistyksellä jääneet turhaksi turinaksi, vaan tulosta on saatu muun muassa kaupungille tehtyjen aloitteiden kautta.
   Vuodesta 1993 lähtien Raksilassa asunut Pasi Nikula haravoi Puistokadun vieriä tomeralla otteella. - Aina olen ottanut osaa kevätsiivoukseen. Ilikiä on olla ja ellää, jos ei siivoa. Raksilassa kasvaa paljon puustoa, ja lehtiä ja heinää kertyy paljon. Täällä on paljon orapihlajaistutuksia, sekä lehmuksia, tuomia ja suuria koivuja, jotka ovat vuosikymmeniä vanhoja. Jalopuut ovat myöhäisvaristajia, jotka pudottavat lehtensä vasta jouluksi, joten syksyllä lehtiroskan kerääminen ei onnistu, Nikula virkkoo.

Yhteiset puuhat edistävät lähidemokratiaa

Raksilan asukasyhdistyksen puuhanainen on Lea Salokannel.
- Asukasyhdistyksemme on saanut tälle vuodelle toiminta-avustusta kaupungilta 1400 euroa. Yhdistys ei peri jäsenmaksua. Olemme ottaneet kantaa niin matkakeskuksen suunnitteluun, kuin Raksilan markettien parkkipaikan laajennukseen. Olemme tyytyväisiä kaupungin virkamiesten suhtautumiseen, joka on aina ollut kannustavaa. Nyt haluaisimme saada asuinalueemme kaduille yhtenäisen ilmeen katuvalaisimien osalta, ja harkitsemme aloitteen tekemistä. Papereiden ja valitusten suhteen on oma työnsä, mutta kokemuksemme on, että asukasyhdistystä kuunnellaan, sanoo Lea Salokannel.

Sakari Väätäinen / Pohjolan Työ

 

- - -

Vuosi 2004

Joulujuhla

 
     
 

Karjasillan asukasyhdistyksen kutsumana osallistuimme yhteisen lasten joulujuhlan järjestämiseen Karjasillan asukastuvalla joulukuussa 2004.

Joulupukin muori leikitti lapsia ja paikalla vierailivat myös joulupukki ja tiernapojat. Onnistunut yhteisjuhla toteutunee myös tulevina vuosina.

 

 

Kesäjuhla

 
     
 
Raksilan poikien aito lippis
Kesäjuhlat pidettiin aurinkoisissa merkeissä elokuun 8. päivänä. Paikalla oli mm. oheinen nuori herrasmies  -  huomaa aito raksilan poikien lippis!

Kesäjuhlilla kuultiin perinteisesti musiikkiesityksiä ja nautittiin Maikin mainiota lohisoppaa. Vaikka soppaa tehtiin tällä kertaa kaksinkertainen määrä, loppui se silti kesken! Ensi vuotta varten yhdistys onkin jo hommannut isommat kattilat...

 
     
 

Pirkko Makkonen, asukasyhdistyksen entinen tilintarkastaja,  kiittää hallitusta asukkaiden hyväksi tehdystä työstä.  Kuvassa  oikealta puheenjohtaja Lea Salokannel, rahastonhoitaja Helena Mäkelä ja sihteeri Maija-Liisa Takalo sekä kukkia ojentamassa Pirkko Makkonen.

Pihakirppis

Kesän alussa järjestettiin Raksilan ensimmäinen pihakirppis yhteistyössä Karjasillan asukasyhdistyksen kanssa. Tapahtumaa mainostettiin mediassa ja sen suosio yllätti ensikertalaiset raksilalaiset. Pihakirppis saanee jatkoa myös tulevina vuosina.

 
     
 
Pihakirppis oli paitsi myynti- myös sosiaalinen tapahtuma.

 

Muistoja menneistä:

Vuonna 2000 Oulu-seura järjesti Raksilassa kävelytapahtuman Paavo Rintalan maisemissa. Tapahtuman vetäjänä oli asukasyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Alpo Ahola. Ohessa Raksila-lehdessä ilmestynyt artikkeli tapahtumasta: